وي افزود: عروسکهاي سنتي ايران واسطه انتقال فرهنگ باستاني ايران به دوران تاريخي و از دورانهاي تاريخي به دوران کنوني است.
اين استاد دانشگاه رابطه عاطفي کودک با خانواده را در فرهنگ ايراني مهم دانسته و افزود: عروسکها نه تنها به عنوان سرگرمي براي کودک مورد استفاده قرار ميگرفت، بلکه با شعرها و قصهها و لالايي که مادران با استفاده از اين عروسکها براي کودکان خود بازگو ميکردند، نوعي رابطه عاطفي عميق را با کودک ايجاد ميکردند که عروسک واسطه غير مستقيم اين تبادل احساسي بود.
اين پژوهشگر حوزه فرهنگ عامه با اشاره به رابطه قصهگويي و عروسک در شرايط کنوني، گفت: در ايران امروزه قصهگويي سنتي به طور کامل از بين رفته است و ديگر قصهپردازي سنتي مانند گذشته وجود ندارد.
وي ادامه داد: البته شرايط اجتماعي و مدرنيستي را که در زندگي انسانهاي کنوني وارد شده است، در اين رابطه بايد در نظر گرفته شود.
قنواتي که تاکنون مقالات متعددي در اين حيطه نوشته است، افزود: افسانهها در هر دوره تاريخي مطابق با شرايط زمان خود بازنويسي شدهاند و در هر دوره با شکلي جديد و به روز از يک افسانه روايت شده است.
وي تصريح کرد: به همين ترتيب اگر بتوانيم شکلي نو و به روز را از عروسکهاي سنتي کشور خودمان ارائه دهيم که هم به لحاظ ارتباطي با توده اجتماع و هم به لحاظ شاخصههاي فرهنگي، در سطح مطلوب باشند ميتوانيم ادعا کنيم که در زمينه انتقال اين بخش از فرهنگ ملي خودکاري انجام دادهايم.
خاطر نشان ميشود؛ سومين جشنواره کودک، نيايش و مهر همزمان با روز جهاني کودک از 14 تا 18 مهرماه در محل مرکز آفرينشهاي فرهنگي هنري کانون واقع در خيابان حجاب برگزار ميشود.
114/
انتهای پیام/